top of page
  • essentialoils5

Essentiële oliën - de meest gestelde vragen!

Wat zijn essentiële oliën?





Essentiële oliën zijn geconcentreerde aromatische oliën die worden verkregen uit planten. Ze worden "essentieel" genoemd omdat ze de essentie of de geur van de plant bevatten. Essentiële oliën worden geproduceerd door middel van stoomdestillatie of koude persing van verschillende delen van de plant, zoals bloemen, bladeren, schors, wortels, zaden en vruchten.


Essentiële oliën worden al eeuwenlang gebruikt voor verschillende doeleinden, waaronder aromatherapie, massage, schoonheidsbehandelingen en huishoudelijke reiniging. Elke essentiële olie heeft een unieke chemische samenstelling en eigenschappen die kunnen worden gebruikt om verschillende gezondheidsproblemen aan te pakken en te behandelen.


Het is belangrijk om op te merken dat essentiële oliën sterk geconcentreerd zijn en potentieel gevaarlijk kunnen zijn als ze niet op de juiste manier worden gebruikt. Raadpleeg altijd een gekwalificeerde aromatherapeut of gezondheidsdeskundige voordat u essentiële oliën gebruikt, met name bij inwendig gebruik.


Hoe worden essentiële oliën gebruikt?



Essentiële oliën kunnen op verschillende manieren worden gebruikt, afhankelijk van het doel van gebruik en de specifieke essentiële olie. Hier zijn enkele van de meest voorkomende manieren waarop essentiële oliën worden gebruikt:

  1. Aromatherapie: Essentiële oliën kunnen worden verdampt in een diffuser om de lucht te zuiveren, een ontspannende sfeer te creëren of om te helpen bij slaapproblemen.

  2. Massage: Essentiële oliën worden vaak toegevoegd aan massage-oliën of crèmes om hun ontspannende of therapeutische eigenschappen te gebruiken tijdens een massage.

  3. Huidverzorging: Sommige essentiële oliën kunnen worden toegevoegd aan huidverzorgingsproducten, zoals lotions of crèmes, om te helpen bij huidaandoeningen, zoals acne, droge huid, of om de huid te verjongen.

  4. Inname: Sommige essentiële oliën kunnen veilig worden ingenomen voor interne gezondheidsvoordelen. Het is echter belangrijk om op te merken dat niet alle essentiële oliën veilig zijn voor inwendig gebruik en dat dit alleen onder begeleiding van een gekwalificeerde aromatherapeut of gezondheidsdeskundige moet worden gedaan.

  5. Huishoudelijk gebruik: Essentiële oliën kunnen worden gebruikt voor huishoudelijke taken, zoals het reinigen van oppervlakken of het verfrissen van luchtverfrissers.

Het is belangrijk om de specifieke aanbevelingen voor elk type essentiële olie te volgen, omdat sommige oliën alleen geschikt zijn voor bepaalde toepassingen en sommige oliën kunnen gevaarlijk zijn als ze niet op de juiste manier worden gebruikt.


Wat is het verschil tussen essentiële oliën van Young Living en andere merken?



Young Living is een bedrijf dat essentiële oliën produceert en verkoopt. Het bedrijf heeft een unieke benadering van de productie van essentiële oliën, die ze het "Seed to Seal" -proces noemen. Dit proces omvat het selecteren van hoogwaardige zaden, duurzame teeltmethoden, nauwkeurige oogst, zorgvuldige destillatie en strenge testprocedures om ervoor te zorgen dat elke fles essentiële olie van de hoogste kwaliteit is.

De oliën van Young Living zijn "100% zuiver" en vrij van synthetische ingrediënten, vervuiling en verdunning. Het bedrijf is ook betrokken bij de gemeenschappen waar hun planten worden geteeld en heeft programma's opgezet om duurzame landbouwpraktijken te ondersteunen en lokale economieën te stimuleren.

Hoewel andere merken van essentiële oliën mogelijk ook hoogwaardige producten produceren, kan de kwaliteit en zuiverheid van de oliën variëren. Het is belangrijk om bij de aankoop van essentiële oliën op zoek te gaan naar merken die transparant zijn over hun productieproces en die zorgvuldige testprocedures uitvoeren om de kwaliteit en zuiverheid van hun producten te waarborgen.


Kunnen essentiële oliën jou beter doen voelen?



Ja, essentiële oliën kunnen bijdragen aan een beter gevoel van welzijn. Dit komt doordat veel essentiële oliën bepaalde eigenschappen hebben die kunnen helpen om stress te verminderen, de stemming te verbeteren en het lichaam te ontspannen.


Bijvoorbeeld, lavendelolie wordt vaak gebruikt om stress en angst te verminderen en om te helpen bij slaapproblemen. Pepermuntolie kan helpen om de energie te stimuleren, de concentratie te verbeteren en de spijsvertering te ondersteunen. Citroenolie kan helpen om de stemming te verbeteren en te helpen bij mentale helderheid.


Essentiële oliën kunnen op verschillende manieren worden gebruikt om het welzijn te verbeteren, zoals door aromatherapie, massage, huidverzorging en inname (indien geschikt voor consumptie). Het is belangrijk om de juiste essentiële oliën te kiezen voor de gewenste effecten en om ze op de juiste manier te gebruiken om mogelijke bijwerkingen te voorkomen. Daarom ontvang je bij Célise Essentials altijd de nodige educatie en advies om essentiële oliën te gebruiken.


Het is ook belangrijk om op te merken dat essentiële oliën niet bedoeld zijn om medische aandoeningen te behandelen of te genezen. Raadpleeg altijd een gekwalificeerde zorgverlener als u gezondheidsproblemen heeft of als u essentiële oliën wilt gebruiken in combinatie met andere medische behandelingen.


Waarom kiezen voor de starterskit van Young Living via Célise Essentials?



Een starterskit van Young Living biedt een selectie van essentiële oliën en producten om u te helpen op weg te gaan met aromatherapie en het gebruik van essentiële oliën in uw dagelijks leven. Hier zijn enkele redenen waarom mensen een starterskit van Young Living aankopen:

  1. Verscheidenheid aan oliën: De starterskit bevat een selectie van de meest populaire essentiële oliën van Young Living, waardoor je een breed scala aan geuren en toepassingen kunt uitproberen.

  2. Kostenbesparend: De prijs van een starterskit is lager dan de aankoop van elk van de oliën en producten afzonderlijk. Bovendien ontvang je een welkomspakket om dadelijk aan de slag te gaan met de starterskit zonder eerst naar de winkel te moeten rennen voor rollerflesjes en grondstoffen voor je DIY recepten.

  3. Toegang tot exclusieve producten: De starterskit bevat ook toegang tot exclusieve producten van Young Living, zoals NingXia Red, een antioxidantdrankje, en een diffuser naar keuze om de oliën te verspreiden.

  4. Ondersteuning en educatie: Wanneer u zich aanmeldt als lid van Young Living, krijgt u toegang tot een community van gelijkgestemde mensen die essentiële oliën gebruiken en delen hun kennis en ervaring. Young Living biedt ook educatieve bronnen en trainingen om u te helpen leren hoe u de oliën veilig en effectief kunt gebruiken.

  5. Kwaliteit: Young Living produceert100% pure, therapeutische essentiële oliën en maakt gebruik van hun "Seed to Seal" -proces om de kwaliteit van hun producten te waarborgen.

Hoewel een starterskit misschien niet voor iedereen geschikt is, kan het een goede optie zijn voor mensen die nieuw zijn in de wereld van essentiële oliën en op zoek zijn naar een introductie tot aromatherapie en de producten van Young Living. Heb je liever een op maat gemaakt pakket staan we bij Célise Essentials u met raad en daad bij om dit samen te stellen.


12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page